lianne

lianne, 10. juli 2017 Inspiratie

Glutenvrij uit eten in Amsterdam: La Vina

Wil je glutenvrij uit eten in Amsterdam en zoek je nog een leuk restaurant? Bij restaurant La Viña in de Amsterdamse Rivierenbuurt serveren ze verschillende glutenvrije gerechten. Toen ik er at, was de kaart op twee gerechten na helemaal glutenvrij, dus je hebt echt een hoop keuze. Ook met andere voedselallergieen houden ze bij dit restaurant graag rekening. Uit eten gaan met coeliakie of een andere voedsel allergie is soms best lastig, maar bij La Vina hoef je je geen zorgen te maken! 

Als voorafje ging ik voor vis (ik ben er gek op!), namelijk pulpo en ceviche met gamba en mossel, op een bedje van botervis. Vis is echt mijn favoriet en de ceviche bereiding vond ik heel erg smaakvol. Ook de botervis was erg lekker en zo begon onze avond héél goed!

Daarna had ik lam in lavendelmarinade met aardappelrösti, puree van pastinaak en Black Angus beef als hoofdgerecht. Er werden glutenvrije frietjes bij geserveerd (echt apart gebakken, top!) en die waren super knapperig. Het vlees was erg goed klaargemaakt, zowel de lam als de beef smolten op de tong en waren boterzacht. Ook de porties waren erg goed, zeker niet te weinig zoals je soms in restaurants ziet.

Voorgerecht bij La Vina
Voorgerecht bij La Vina
Lam met rosti en black angus
Lam met rosti en black angus

De dessertkaart is ook lekker uitgebreid en je kunt uit meerdere glutenvrije desserts kiezen. Zo is er een kaasplankje, chocolade fondant, pruimentaart en bramen-perencrumble. De nagerechten bevatten wel geraffineerde suiker, dus speciaal voor ons werd er een verse fruitsalade gemaakt. Wat een service! En ook de fruitsalade (met framboos, aardbei en druiven) was erg lekker. Na het eten nog trek in een kopje koffie? Je kunt bij La Vina ook een plantaardige cappuccino bestellen en dat was voor onze avond de kers op de taart!

Dessert en plantaardige cappuccino
Dessert en plantaardige cappuccino
La Vina Amsterdam
La Vina Amsterdam

Een 3-gangendiner bij La Vina kost € 37,50 (exclusief wijnarrangement). Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende voedselallergieen, wat erg prettig is. Het eten en de wijn zijn er heel goed en daarnaast is de sfeer en de bediening ook nog is leuk en gastvrij. Ze hebben er veel kennis. Dus ga je graag glutenvrij uit eten in Amsterdam? Dan is La Vina echt een aanrader!

Lees meer over deze auteur

lianne

Hoi! Ik ben Lianne, 28 jaar oud. Op Focusonfoodies.nl blog ik grotendeels over glutenvrije recepten en gezond eten. Na veel onderzoeken is bij mij de diagnose PDS gesteld. Ik heb geen coeliakie, maar merk dat mijn darmen niet goed reageren op gluten. Daarom is mijn leven toch voornamelijk glutenvrij!