harmke

harmke, 02. mei 2016 Inspiratie

Vragen om glutenvrije producten

Vragen om glutenvrije producten doe jij het wel eens? Wat doe je als een glutenvrij product dat je erg lekker vindt niet te koop is in de supermarkt waar je graag boodschappen doet? Harmke vertelt hoe zij voor elkaar kreeg dat haar favoriete Schär pizza werd toegevoegd aan het assortiment van de AH waar ze regelmatig komt. 

Ik doe graag boodschappen bij de Albert Heijn in winkelcentrum de Ellekoot in Veenendaal. Het zit in de buurt van mijn huis, ik kan er gratis parkeren, zelfscannen, makkelijk zien of producten glutenvrij zijn en natuurlijk is er een glutenvrij schap. Ook weet ik precies waar alles ligt. Zo race ik in no-time met mijn kar en zelfscanner door de supermarkt.

Het glutenvrije schap van deze Albert Heijn is niet enorm groot, dat vind ik jammer, maar bij de vestiging in het centrum vind je niet veel meer en daar kan ik niet zelfscannen. Gelukkig is er ook een Eko Plaza en De Tuinen in mijn woonplaats waar ik graag mijn andere glutenvrije producten haal. En zo af en toe rijd ik naar een speciaalzaak buiten Veenendaal of doe ik een bestelling via internet. Lang leve het glutenvrije assortiment dat groter en groter wordt. Maar waar ik toch van baalde is dat ‘mijn’ Albert Heijn géén enkele kant-en-klare glutenvrije pizza verkocht.

Pizza lover 

Ik ben dol op pizza. Op mijn blog staan meerdere recepten om een glutenvrije pizza te maken, helemaal from scratch of met een bodem die je naar wens belegd. Maar dit is niet mijn idee van een pizzaatje pakken. Leuk hoor dat deeg kneden en tomaten snijden, maar een pizza neem ik het liefst voor het gemak. Lekker lui en zonder er veel werk aan te hebben.

Ik woon bijna naast een afhaal pizzeria. Iedere keer als ik met mijn hond langs het pand loop, snuif ik de geurende aroma’s die er hangen met een diepe teug op. Ik heb de vurige wens dat ik op een dag dáár mijn glutenvrije pizza kan halen. In het buitenland kan het ook dus waarom hier bij ons in Nederland niet? Tot die tijd geniet ik alleen van die heerlijke pizzageuren en bak ik mijn pizza’s zelf in mijn glutenvrije oven. 

Gelukkig heeft Schär een heerlijke kant-en-klare gluten- en lactosevrije pizza Margherita. Maar liet ‘mijn’ Albert Heijn deze pizza dus niet in zijn assortiment hebben… Daar baalde ik van. Dus toen ik laatst boodschappen deed en het rode lampje bij de zelfscan kassa afging omdat ik een flesje wijn in mijn kar had liggen zag ik mijn kans. De caissière vroeg uiteraard om mijn legitimatie (ik ben 27 jaar, maar word altijd een stuk jonger geschat), ik liet haar mijn rijbewijs zien en vroeg daarna: ‘Waarom verkopen jullie geen glutenvrije pizza’s?, ik moet glutenvrij eten, maar kan geen pizza bij jullie kopen.’ De manager werd erbij geroepen. 

Ik stelde hem nog een keer de vraag en gaf aan dat ik baalde dat ik bij de supermarkt waar ik het liefste boodschappen doe geen glutenvrije pizza kan kopen. Hij liep naar achteren en kwam terug. ‘Ik kan voor je de pizza Margherita van Schär bestellen die is er dan over drie dagen. En weet je wat, ik zal ‘m voor je toevoegen aan ons assortiment, dan kan je ‘m vanaf dan altijd een pizza kopen.’

IMG_9459 IMG_9461

 

Vragen staat vrij

 

Yes! Missie geslaagd. De pizza ligt inmiddels in het vriesvak van deze supermarkt. Ik wist dat Albert Heijn de pizza van Schär in zijn assortiment heeft, hij is immers ook beschikbaar in de webshop. Maar dat de manager het product ook toevoegde aan zijn assortiment was dubbel leuk. Dus mocht jouw supermarkt een glutenvrij product niet verkopen, vraag er dan naar bij de manager. Wie weet kunnen ze het voor je bestellen. Wel zo fijn en makkelijk.

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.