glutenvrije hoogtepunten 2017
Avatar

emmelou, 25. december 2017 Inspiratie

Mijn glutenvrije hoogtepunten van 2017

Dit jaar zat weer vol met prachtige momenten. Het was dan ook zeker niet moeilijk om mijn 5 favorieten op een rij te zetten. Lees gauw verder voor mijn persoonlijke glutenvrije hoogtepunten van 2017.

De Food Club in Utrecht crowdfunding geslaagd!

Wat dacht je van een heel stoer eetcafe? Eentje waar echt iedereen, met wat voor voedselintolerantie hij of zij ook heeft, welkom is!?
Carlijn (van Foodless) en haar kersverse man Jeroen gaan ’t doen. The Food Club kreeg middels een succesvolle crowdfunding haar investering rond en gaat in 2018 van start. En ik kan alvast niet wachten om te gaan proeven.

Carlijn en Jeroen van ‘The Food Club’.

Boer zoekt vrouw gaat glutenvrij

Boer Herman bakt een glutenvrije taart voor een van zijn logeerdames. Als ik nog geen fan was van de verlegen boer/bakker Herman dan was ik het nu zeker wel. Ik denk dat menig coelisjaak (net als ik) heel even van de bank sprong en een klein vreugdedansje maakte.

Glutenvrij brood van de Albert Heijn

Ietsje minder geslaagd was de start van het versgebakken glutenvrije brood van de Albert Heijn. Vanwege opstartproblemen zat het brood vol met gaten en het brood was helaas erg kruimelig en droog. Niet zo lekker dus!

Schär kwam met een paar nieuwe producten die beter in de smaak zijn gevallen. Mijn favoriet is het meerzaden brood met de naam ‘landbrot’ want daar zit een heel klein beetje desem in. Zo lekker!

Horeca Alliantie Glutenvrij

De Nederlandse coeliakie vereniging deed in 2017 de oproep onder haar leden om de Nederlandse horeca aan te moedigen tot het toetreden van de ‘Horeca Alliantie Glutenvrij’. Doel is om zoveel mogelijk horeca alert te maken rondom de werkwijze bij een glutenvrije gast.

Bakers and Fakers het boek!

Als glutenvrije blogger was 2017 voor mij vooral het jaar waarin ik een heuse boekdeal tekende en samen met een uitgever aan de slag mag met een heel mooi en heel dik glutenvrij bakboek. Met allemaal waanzinnig lekkere glutenvrije recepten die zoals jullie gewend zijn bijna smaken alsof er wel gluten inzitten. Waaronder mijn (nu nog geheime) recept voor de allerlekkerste glutenvrije croissant. Spannend!!!

Fijne kerst en een prachtig 2018

Ik wens jullie allemaal een heerlijke glutenvrije kerst. Ik hoop dat het diner vanavond bij iedereen (met en zonder gluten-intolerantie) in de smaak valt. Geniet van het samenzijn met vrienden en familie. Op naar een knallend 2018.

 

Liefs van,

Emmelou

Lees meer over deze auteur

emmelou

Hi, ik ben Emmelou. En bakken doe ik graag. Vooral als het buiten regent en met favoriete muziekjes op de achtergrond. Omdat ik niet tegen gluten kan ben ik altijd op zoek naar mooie gerechten en recepten die nét zo lekker zijn als de “gewone” variant.