harmke

harmke, 09. oktober 2017 Inspiratie

Mariposa Baking Co. in San Francisco – Glutenvrije hotspot

Mariposa Baking Co. ontdekte ik tijdens mijn bezoek aan San Francisco. Een fijne glutenvrije hotspot die zeker de moeite waard is te bezoeken. Alles, ja echt alles is glutenvrij. Vooral de broodjes en cinnamon roll zijn om je vingers bij op te eten.

Ik ben net terug van mijn rondreis in Amerika, een ontzettende mooie trip die me lang zal bijblijven. Ons startpunt was San Francisco, een fantastische stad die meer Europees aanvoelt dan Amerikaans. Met als hoogtepunten de Golden Gate Bridge en Alcatrez, ook het trammetje dat schuin de berg op toeft is een prachtig gezicht.

Glutenvrije hotspot

Toen ik op mijn blog vertelde dat ik naar San Francisco ging, kreeg ik van meerderen te tip naar Mariposa Baking Co. te gaan. Een shop waar alleen glutenvrije baksels te koop zijn. Uiteraard zette ik deze hotspot op mijn lijstje. Even onbezorgd glutenvrij genieten, dat is ook écht vakantie.

Mariposa Baking Co.

Mariposa Baking Co. zit in San Francisco’s Ferry Building. Je kunt er terecht voor belegde broodjes, zoete gebakjes, zoete snacks, koekjes, hartige taarten.

Cinnamon roll’s, Chocolate chunk en chip cookies, bagels, boterkoek, hartige broodjes….


Kortom enorm veel glutenvrije lekkernijen.

Wij kwamen er om te lunchen. Op aanraden van de jongen achter de counter, koos ik voor ’the gobbler’. Een broodje met kalkoen en cranberry saus. Wat een keus he :).

En wat was het broodje lekker! Je kunt buiten de Ferry Building op bankjes zitten en je gekochte lekkernijen op eten.

  

Cinnamon Roll en Donuts

Ook kocht ik nog een cinnamon roll en donuts. De cinnamon roll was enorm lekker! Heerlijk zoet, sticky en totaal niet droog. Mijn vriend die ik ‘m liet proeven was ook heel enthousiast. De donuts waren heerlijk, maar een anti-climax. Ik wilde heel erg graag een donut eten, zo’n lekkere vette Amerikaanse, het liefst met een suikerlaagje. Toen ik er naar vroeg bij Mariposa zeiden ze dat ze geen donuts verkochten, toen ik aangaf hoe jammer ik dat vond, keken ze in de vriezer en ja hoor daar lagen nog vier donuts. Ik moest ze wel alle vier tegelijk kopen. Geen probleem, als ik die donut maar kon eten.

Ik liet ze ontdooien en de volgende ochtend at ik als ontbijt een donut. Wat bleek: het was een brownie in de vorm van een donut… Helaas! De brownie was wel ontzettend lekker, maar niet wat ik verwachtte. Ik ben helaas ook geen glutenvrije donut meer tegengekomen tijdens mijn reis. Dus die wens laat ik nog even op mijn bucket list staan ;).

Bezoek je San Francisco ga dan zeker naar Mariposa Baking Co. De belegde broodjes en cinnamon roll zijn zoals ik eerder al schreef, echte aanraders! De mensen achter de counter zijn heel aardig en helpen je graag. Een hele fijne hotspot die je niet mag overslaan.

www.mariposabaking.com

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.