Elize

Elize, 11. december 2017 Inspiratie

De leukste glutenvrije cadeautjes

Kerstmis komt er weer aan! Het is dé tijd van gezelligheid, samen zijn met familie en lekker eten. En wie weet geven jullie elkaar ook cadeaus met de kerst. Leuke cadeaus voor iemand bedenken kan een hele opgave zijn. Mocht je toevallig iemand in je familie kennen die glutenvrij eet én die het leuk zou vinden in dat thema een cadeau te ontvangen, dan heb ik een paar tips voor leuke glutenvrije cadeautjes. 

1. Een zelf samengesteld glutenvrij (kerst)pakket

Nieuwe glutenvrij producten proberen of een voorraad van je favorieten krijgen is altijd leuk. Je kunt daarom eens een pakketje samenstellen met lekkere glutenvrije producten. Kerstpakketten zijn meestal niet of maar deels glutenvrij, dus is het best leuk om een keer een zelf samengesteld glutenvrij pakket te krijgen. Pas het pakket aan op de persoon die het krijgt. Zo kun je iemand die heel erg van bakken houdt bijvoorbeeld allerlei bakspullen en ingrediënten geven, een chocoladeliefhebber een chocoladepakket etc. Wees een beetje creatief en dan maak je iemand vast heel blij!

2. Een glutenvrije workshop

Wil je graag gaan voor quality time met je glutenvrije familielid of vriend(in), plan dan eens een leuke glutenvrije kook- of bakworkshop in. Let wel op dat niet alle glutenvrije workshops écht glutenvrij zijn. Je hoort wel eens gekke verhalen. Soms worden tegelijkertijd ook producten met gluten verwerkt of worden producten gebruikt die niet gecertificeerd glutenvrij zijn. Hier kun je het beste van te voren over bellen. Waar je sowieso veilig een workshop kunt volgen is bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging en bij de Gebaksjuwelier, een geheel glutenvrije bakkerij in Culemborg.

3. Eten in een (geheel glutenvrij) restaurant

Uit eten gaan is altijd gezellig. Ten minste, als het onbezorgd glutenvrij kan. Dit kan bijvoorbeeld in een geheel glutenvrij restaurant, zoals mijn eigen favoriet tapasrestaurant de Ontmoeting in Nijmegen, maar ook in een restaurant waar je zeker weet dat men voldoende weet van coeliakie. Ik moet toegeven: bij een cadeau als dit moet je wel zeker van je zaak zijn net als bij een workshop. Als iemand toch ziek wordt van gluten is dat helemaal niet leuk. Maar wie weet ken je al een goed restaurant en kun je daar iemand een enorm plezier mee doen. Zo kreeg ik een keer een high tea van een vriendin voor mijn verjaardag. Samen zijn we gaan zoeken naar een plek waar dat goed glutenvrij kon en we hebben onbezorgd genoten!

4. Kookboeken

Voor glutenvrije kook- en bakgekken is een kookboek altijd een goed cadeau. Tegenwoordig is er meer dan genoeg keuze in glutenvrije kookboeken (ook qua prijs), dus er is altijd wel een geschikt exemplaar te vinden. Mocht je wat minder budget hebben, dan kun je ook een tijdschrift kopen met glutenvrije recepten.

Welk van bovenstaande cadeaus zouden jullie graag krijgen met kerst en hebben jullie nog meer leuke ideeën? Laat het ons weten in de reacties!

Lees meer over deze auteur

Elize

Hoi! Ik ben Elize, 25 jaar oud en glutenvrij sinds mijn 21e. Na de diagnose coeliakie was het even wennen, maar na een paar jaar kan ik zeggen dat ik mijn glutenvrije leven ervaar als een feestje. Ik geniet maar al te graag van gezellige avonden in de keuken met vrienden en familie, heerlijke glutenvrije maaltijden en het ontdekken van nieuwe glutenvrije producten!