Avatar

emmelou, 27. november 2017 Inspiratie

Wat bak jij met de kerst? Glutenvrije recepten voor tijdens de feestdagen.

Mag ’t al?
Toegegeven! Het is nog geen kerstmis. Maar zeker in een glutenvrij huishouden kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wat bak jij met kerst? Vandaag deel ik alvast een paar van mijn favoriete glutenvrije recepten voor tijdens de feestdagen.

Kerststol

We beginnen natuurlijk met de stol. Dit recept is naast glutenvrij ook lactosevrij. Ik maak ‘m zelf graag met pistachenootjes en cranberry’s. Dat geeft behalve heel veel smaak ook hele mooie kleuren. Klik hier voor het recept.

Kerstbrood

En voor iedereen die de stol was vergeten. Dit kerstbrood staat binnen ‘no time’ op tafel. Het brood zit boordevol rozijnen en is lekker luchtig. Mag meteen uit de oven op tafel en past perfect bij het kerstontbijt. Klik hier voor het recept.

Red Velvet Taart

Waarom geen red velvet taart als pronkstuk op tafel? Om heerlijk met z’n allen van te genieten. Deze taart smaakt naar chocolade en heeft een luchtige roomkaasvulling. Je maakt ‘m gewoon al een dag van te voren. Succes gegarandeerd! Klik hier voor het recept.

Sticky Toffee Pudding

In Engeland weten ze wel wat kerst is. Het centrum van Londen is nu al een groot kerst walhalla en als je vraagt naar het ultieme kerstdessert krijg je negen van de tien keer Sticky Toffee Pudding te horen. Inmiddels ook een van mijn favorieten. Klik hier voor het recept.

Nog meer kerst inspiratie…

Op het leuke blog Focus on Foodies staat een heerlijk handig glutenvrij én gezond kerstmenu.  Neem een kijkje!

Miss Glutenvrij deelde ooit een kerstmenu in Italiaanse sferen. Met tips en uitleg.

Op Mind Your Feed staan de lekkerste bijgerechten. Klik hier.

Elize maakt graag deze paprikasoep voor kerst. Klik hier voor het recept.

En ook in de keuken van Betty vind je boordevol inspiratie voor een onbezorgde kerst. Ga naar Betty’s Kitchen.

Kijk ook eens op de website van Schär voor glutenvrije recepten, tips en zo veel meer…

 

Lees meer over deze auteur

emmelou

Hi, ik ben Emmelou. En bakken doe ik graag. Vooral als het buiten regent en met favoriete muziekjes op de achtergrond. Omdat ik niet tegen gluten kan ben ik altijd op zoek naar mooie gerechten en recepten die nét zo lekker zijn als de “gewone” variant.