glutenvrije bakker berlijn
lianne

lianne, 19. juni 2017 Inspiratie

Hotspot: glutenvrije bakker in Berlijn

Met coeliakie op vakantie is lang niet altijd even makkelijk. Wat doe jij Sjouw je zelf een hoop mee? Of ga je ter plekke op zoek naar glutenvrije opties? In Berlijn vind je Jute Bäckerei; een compleet glutenvrije bakker. Je kunt er terecht voor vers brood, cake, koek en gebak; bijna alles is er te krijgen. Perfect om eens lekker uitgebreid glutenvrij te lunchen op je stedentrip, zonder je zorgen te hoeven maken.

Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn
Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn

Een volledig glutenvrije bakkerij, daar kun je toch alleen maar van dromen? De Jute Bäckerei is inmiddels een paar jaar geopend en loopt als een tierelier. Het jonge echtpaar Friedrich en Freda kwam met het ambitieuze plan voor een compleet glutenvrije bakkerij, nadat Friedrich glutenintolerant werd. Ze troffen meesterbakker Guido en voilá, de bakkerij was geboren.

Alles in de winkel is hier glutenvrij: het brood, de gebakjes en cakejes. Maar je proeft het niet! Het versgebakken brood smaakte heerlijk vers. Vaak is glutenvrij toch wat aan de droge kant, of enorm zoet. Zelfs als oudbakkerijmedewerker zou ik dit brood niet onderscheiden van een gewoon broodje. En de brownie… ook die was fantastisch. Tip: wil je een gebakje? Kom dan niet te laat, ’s middags zijn de gebakjes vaak op.

Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn
Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn
Chocolade muffine bij Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn
Chocolade muffins bij Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn
Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn
Jute bäckerei: glutenvrije bakker in Berlijn

Het is niet alleen een bakker waar je brood kunt halen; je kunt er ook plaatsnemen aan een tafeltje en lekker lunchen. Ideaal dus voor op je lijstje als je in de Duitse hoofdstand bent. Ga je naar Berlijn: probeer alles van Jute Backerei

Lees meer over deze auteur

lianne

Hoi! Ik ben Lianne, 28 jaar oud. Op Focusonfoodies.nl blog ik grotendeels over glutenvrije recepten en gezond eten. Na veel onderzoeken is bij mij de diagnose PDS gesteld. Ik heb geen coeliakie, maar merk dat mijn darmen niet goed reageren op gluten. Daarom is mijn leven toch voornamelijk glutenvrij!