Elize

Elize, 18. september 2017 Inspiratie

Het is herfst! 10x glutenvrije bakinspiratie

Het is herfst! De lange mouwen mogen weer uit de kast, de bomen beginnen langzaam al te verkleuren en het is af en toe flink grauw. Afgelopen week ging hier thuis de verwarming zelfs al kort aan. Ik houd van de herst. Het is het seizoen waarin ik graag aan het bakken sla. In de zomer vind ik het meestal te warm om te bakken of ben ik met andere dingen bezig. Maar zodra de eerste blaadjes van de bomen beginnen te vallen krijg ik weer zin om de keuken in te duiken en iets lekkers te maken. Kaneel, speculaaskruiden, karamel, chocolade, peer, appel, sinaasappel… Vooral van deze smaken kan ik in de herfst extra genieten.

Om alvast in de stemming te komen geef ik jullie vandaag een flinke dosis aan glutenvrije bakinspiratie. Het zijn vooral taarten en koekjes waarvan ik zelf dat knusse, herfstige gevoel krijg én die je misschien toch maar niet elke dag zou moeten maken/eten. Het zijn namelijk wel calorieënbommetjes, maar heerlijk voor af en toe bij de koffie of thee. Een taart met kastanjevulling of karamelkoekjes bijvoorbeeld, en zelfs een recept voor taaitaai. De kruidnoten lagen eind augustus al in de winkels! Bizar toch? Zelf wacht ik meestal tot november om Sinterklaastraktaties te maken, maar misschien probeer ik nu toch al ietsjes eerder het taaitaai recept uit dit lijstje. Dat is zo lang geleden!

Klik hieronder op de foto’s (of video) om de recepten te bekijken die ik heb uitgezocht. Misschien leuk voor aankomend weekend?

 1. Perentaart met kaneel

2. Crostata met kastanjevulling

3. Choco-plaatkoek met abrikozen

4. Hazelnotensterren

5. Belgische karamelkoekjes

6. Pruimencake

7. Appeltaart met kaneel en rozijnen

8. Taaitaai

9. Grenobler notenkoekjes

10. Toast met honing, appelcrème en kaneel

Welk recept uit dit lijstje zouden jullie het liefst maken, en hebben jullie ook favoriete herfstrecepten?

Lees meer over deze auteur

Elize

Hoi! Ik ben Elize, 25 jaar oud en glutenvrij sinds mijn 21e. Na de diagnose coeliakie was het even wennen, maar na een paar jaar kan ik zeggen dat ik mijn glutenvrije leven ervaar als een feestje. Ik geniet maar al te graag van gezellige avonden in de keuken met vrienden en familie, heerlijke glutenvrije maaltijden en het ontdekken van nieuwe glutenvrije producten!