glutenvrije snacks voor onderweg
Avatar

Reny, 04. juli 2016 Inspiratie

Glutenvrije vakantie voorbereidingen

Jaaa, we tellen af hoor! Aan het einde van deze week begint hier de schoolvakantie al en nog een kleine 4 weken en dan gaan we ook echt op vakantie! Oh, wat heb ik er weer zin in, door de drukte op mijn werk en ook thuis ben ik wel echt toe aan een break. De voorpret is al een paar maanden geleden begonnen, toen we uitzochten waar we deze zomer onze vakantie doorbrengen. Heerlijk vind ik dat, om urenlang op het internet te struinen naar dé perfécte plek om naar toe te gaan. En die perfecte plek heb ik volgens mij gevonden! Het wordt Toscane, Italië, en ik verheug me er zo op! Nu de vakantie dichterbij komt, wordt het tijd voor de glutenvrije vakantie voorbereidingen. Hoe ik dat doe, vertel ik je vandaag!

Bij het uitzoeken van mijn vakantiebestemming hou ik nog niet direct rekening met mijn glutenvrije dieet. Niet? Nee! Omdat ik van mening ben dat je met een goede voorbereiding voor de reis, en voor op de plaats van de vakantie al een heel eind komt. Ik ga er altijd vanuit dat er overal wel een supermarkt te vinden is waar in elk geval groenten en fruit te krijgen zijn. Aangevuld met glutenvrije granen, zuivel, eieren en vlees of vis, kan ik dan altijd voor mezelf een maaltijd in elkaar zetten. Ook voor het ontbijt of de lunch maak ik mij nooit zo’n zorgen, als je zelf aan het koken gaat dan is het zeker te doen. Het crossed grain logo is een internationaal logo, dat dus ook in buitenlandse supermarkten wordt gebruikt.

Maar goed, het is vakantie, en aangezien koken mijn werk is, wil ik dat op vakantie eigenlijk wel een beetje loslaten. Even niet boven de pannen, maar genieten van de lokale specialiteiten, in gezellige restaurantjes. En daar doe ik altijd wel een beetje voorwerk hoor! Ken je de Schär website Glutenfree roads? Super handig! Op deze website kun je voor ongeveer elke plek in de wereld alvast bekijken of er glutenvrije eetgelegenheden zijn op de plaats waar je naar toe gaat. Zo heb ik al gezien dat er in het Toscaanse dorpje waar wij zitten 2 restaurantjes zijn die een glutenvrije optie bieden. En ook de supermarkt in het dorp biedt een glutenvrij assortiment. Kijk, dat is nog eens goed om alvast te weten en qua glutenvrije vakantie voorbereidingen ben ik zo al een aardig eind op weg!

glutenvrije vakantie voorbereidingen

Wat ik ook altijd goed voorbereid, is de reis, want onderweg – wij gaan met de auto – wil ik mij niet druk hoeven te maken over wat ik wel en niet kan eten. Ruim 1500 kilometer in de auto, met 2 kinderen achterin… ik heb genoeg om mij mee bezig te houden onderweg! Ik zorg er dan ook altijd voor dat er voldoende te eten (en te drinken) in de auto is, dat zorgt er meestal voor dat het tijdens de reis een stuk gezelliger is. En door zelf genoeg mee te nemen, hoef ik niet na te denken of ik het wel of niet kan eten.

Wat er mee gaat in de auto? Ik schreef er eerder al een blog over, maar ik zal mijn tips voor glutenvrije vakantie voorbereidingen hier zeker ook nog delen! Voor zo’n lange autorit neem ik in elk geval mee: 

  • Rauwkost; allerlei snackgroenten zoals komkommer, wortels, paprika.
  • Fruit; appels, bananen, of verschillende soorten in een fruitsalade.
  • Smoothies; een groente-fruit sapje gaat altijd mee, in een goed afsluitbare fles natuurlijk
  • Water, en wat pakjes drinken voor de kids
  • Noten; verschillende ongebrande, ongezouten noten.
  • Snacks; glutenvrije fruitbars of andere koekjes maar ook bijvoorbeeld glutenvrije crackers.
  • Wraps; altijd lekker als lunch! 
  • Snoepjes; natuurlijk! En die koop ik bij de supermarkt, dus ik weet precies welke ik wel en niet kan meenemen.

Meestal maak ik ook nog een maaltijd klaar voor onderweg, iets dat ik goed als lunch kan eten. Met van die handige, goed afsluitbare, plastic bakjes kun je alles meenemen, en onze auto is dan ook altijd goed volgeladen. Maar goede glutenvrije vakantie voorbereidingen zijn het halve werk, denk ik altijd maar, en better safe than sorry! Ik wens jullie allemaal een heerlijke zomervakantie toe! Geniet ervan, en check zeker alvast jouw vakantiebestemming even op de Glutenfree roads website!

Liefs, Reny

Lees meer over deze auteur

Reny

Hi, ik ben Reny, 35 jaar oud en ik ben dol op lekker eten! Je vindt mij vaak in de keuken, want koken doe ik graag. Het liefst met pure ingrediënten, omdat mijn lijf daar blij van wordt. Ik eet vanwege darmproblemen grotendeels glutenvrij.