Elize

Elize, 06. februari 2017 Inspiratie

Glutenvrije tips voor Valentijnsdag

Volgende week is het Valentijnsdag! Een mooi moment om een romantische dag met je geliefde te plannen of om anderen van wie je houdt te laten weten dat je om ze geeft. In dit artikel geef ik je een aantal glutenvrije tips voor Valentijnsdag.

1. Verrassingsontbijtje

Verras iemand met een lekker zelfgemaakt glutenvrij ontbijt. Je kunt natuurlijk gaan voor (afbak)broodjes, een versgeperst sapje en een eitje, maar het is ook leuk om iets speciaals voor het ontbijt te bakken, zoals pannenkoekjes, wafels of zoete broodjes zoals deze pecan karamelbroodjes.

2. Bak samen een taart

Sámen iets lekkers bakken in plaats van iemand met zelfgemaakt lekkers te verrassen is ook altijd leuk! Een chocoladetaart past natuurlijk helemaal bij Valentijnsdag en is toevallig ook nog heel goed glutenvrij te maken. Maar bak vooral waar je zin in hebt. Het gaat om het plezier dat je samen hebt. Voor de kids (oké, toegegeven, ook voor de volwassenen… 😉 ) is het maken van speciale Valentijnschocolade altijd een succes! Smelt witte, pure of melkchocolade, verdeel het over een met bakpapier bekleedde (bak)plaat en laat je kinderen de chocolade versieren met snoepjes en andere versiersels voor je de boel in de koelkast laat uitharden.

3. Uit eten (100% glutenvrij)

Uit eten gaan hoort ook helemaal bij Valentijnsdag. En dat kan ook best glutenvrij. Er zijn tegenwoordig zelfs restaurants die helemaal glutenvrij zijn, zoals De Ontmoeting in Nijmegen en Puur (alleen voor lunch, high tea e.d.) in Dordrecht. Ideaal voor als je met Valentijnsdag nou eens écht onbezorgd uit eten wilt. Als je niet in de buurt van Nijmegen of Dordrecht woont (en geen zin, tijd of geld hebt voor een weekendje weg naar één van deze steden), is er vast wel een restaurant in jouw te vinden dat misschien niet helemaal glutenvrij, maar wel heel goed is. Kijk bijvoorbeeld is bij de restaurants aangesloten bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

4. Maak thuis (samen) je favoriete gerecht

Ik kan me zo voorstellen dat sommigen van jullie helemaaaal niet zitten te wachten op buitenshuis eten met Valentijnsdag. Dan haal je het restaurant toch gewoon naar je eigen huis? Samen thuis koken (of je geliefde verrassen met een maaltijd) kan heel romantisch en leuk zijn. Pak er een goed kookboek bij of je favoriete receptensite en maak er echt iets speciaals van. Met een mooi gedekte tafel, een goed wijntje en kaarslicht erbij heb je gegarandeerd een romantische avond!

5. Plan een activiteit die helemaal niks met eten te maken heeft

De voorgaande tips waren misschien echte foodie tips. Ik kan het ook niet helpen. Ik hou gewoon van eten. Alleen ik moet toegeven, soms is het toch lastiger om uit eten te gaan of iets dergelijks met je glutenvrije dieet. Gelukkig kun je natuurlijk ook gewoon iets gaan doen op Valentijnsdag dat niks met eten te maken heeft. Een concert, een dagje shoppen of een tripje naar de schaatsbaan. Het kan allemaal. Jij weet waarschijnlijk zelf het beste wat de ander leuk vindt! Het punt dat ik vooral wil maken is dat er zát dingen zijn die niks met eten te maken hoeven te hebben, maar hartstikke leuk zijn om te doen.

Fijne Valentijnsdag allemaal!

Lees meer over deze auteur

Elize

Hoi! Ik ben Elize, 25 jaar oud en glutenvrij sinds mijn 21e. Na de diagnose coeliakie was het even wennen, maar na een paar jaar kan ik zeggen dat ik mijn glutenvrije leven ervaar als een feestje. Ik geniet maar al te graag van gezellige avonden in de keuken met vrienden en familie, heerlijke glutenvrije maaltijden en het ontdekken van nieuwe glutenvrije producten!