Avatar

Betty, 03. april 2017 Inspiratie

Glutenvrije tips voor Pasen

De lente is in volle gang, dus dat betekent ook dat de Paasdagen er al weer aan zitten te komen. Voor velen een moment om gezellig samen met de familie door te brengen. En voor dit vrolijke en felgekleurde feestje heb ik in ieder geval wat glutenvrije tips voor Pasen op een rijtje gezet.

1. De Paasbrunch

Begin de dag met een lach, maar vooral lekkere trek! Het zonnetje schijnt, je rekt je nog eventjes uit in bed (het is immers een vrije dag) en gaat daarna aan de slag met een overheerlijke Paasbrunch. Zet de tafel vol lekkernijen zoals vers gebakken broodjes, diverse soorten zoet en hartig beleg, maar ook bijvoorbeeld een heerlijke voorjaarssoep van witte asperges, hartige taarten en zoete koekjes. Deze glutenvrije recepten zullen het in ieder geval heel goed doen tijdens een uitgebreide Paasbrunch:

2. De Paastafel decoreren

We zeggen natuurlijk niet voor niets: Vrolijk Pasen! Het is de bedoeling dat die paastafel er dan ook heel vrolijk en kleurrijk uit komt te zien. Zet kleurrijke verse bloemen op tafel, zoals tulpen! Koop een leuk, kleurrijk paaskleed en gekleurde servetten. En strooi gerust een zakje gekleurde chocolade paaseieren uit over de hele tafel. Mocht je aan paastakken kunnen komen, dan staan deze ook heel leuk in een grote vaas met gekleurd lintjes of eieren, kuikentjes etc er aan. Het maakt niet uit wat je doet, zolang jij er lekker vrolijk van wordt.

schar_20170403_Ostereier bemalen

3. Activiteiten met de kids

Hoewel de volwassenen steeds vaker de paasdagen uitbundig vieren, is het toch met name een feestdag voor de kids. Paaseieren zoeken is natuurlijk al een eeuwenoude traditie. Maar ga ook gerust gekookte eieren beschilderen met de kinderen. Vouw leuke doosjes en versier deze om de paaseieren in te bewaren. Maar van (dikke) stroken stevig papier kun je ook paasmandjes vouwen. Het internet staat immers vol met leuke knutseltips voor pasen. Ook leuk: ga met de kids naar de kinderboerderij om lammetjes en konijntjes te groeten.

4. Ook een Paasdiner of Paas BBQ

Omdat de kinderen vaak aan het einde van zo’n paasdag helemaal bekaf zijn, is het paasdiner vaak weggelegd voor de volwassenen. Of je het nu met de familie viert of al je vrienden bijeen roept: lekker eten hoort er gewoon bij. Ga bijvoorbeeld gourmetten met zijn allen, want dan kookt iedereen een beetje voor zichzelf. (Scheelt jou weer een dag in de keuken staan.) En bij mooi weer steek je de barbecue aan voor heerlijke lichte gerechten met vis of een hele kip van de grill. Vergeet ook niet mooie voorjaars bijgerechten zoals bijvoorbeeld asperges , worteltjes, bloemkool en lekkere salades.  En als toetje sluit je bijvoorbeeld af met zoete rabarber met mascarponemousse. De rabarber is momenteel ook weer in het seizoen.

schar_20170403_Ostern gegrilltes Huhn

5. Uit eten tijdens Pasen (100% glutenvrij)

En als je liever lekker uit eten wilt gaan tijdens de Paasdagen, dan kan dat natuurlijk ook! Niet iedereen is nou eenmaal groot liefhebber van (uitgebreid) in de keuken staan, of misschien wil je pasen wel gewoon met je partner of gewoon een goede vriend(in) doorbrengen. Kijk bijvoorbeeld bij de restaurants aangesloten bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Je kunt ook de Schär Gluten Free Roads app downloaden en zoeken naar een glutenvrije tip of hotspot in jouw omgeving. Deze app geeft namelijk op basis van GPS aanbevelingen. Check wel even vantevoren of het restaurant wel geopend is tijdens de Paasdagen!

Ik hoop dat jullie inspiratie kunnen halen uit mijn glutenvrije tips voor pasen,

en uiteraard wens ik jullie heel vrolijke en smakelijke Paasdagen! 

Groetjes, Betty

Lees meer over deze auteur

Betty

Hi! Ik ben Betty en hou ontzettend van lekker eten! Helaas kamp ik al heel wat jaartjes met diverse voedsel intoleranties, zoals een koemelk allergie, heb ik moeite met bepaalde fruitsoorten en kwam ik erachter dat mijn buik minder van streek is, als ik gluten zoveel mogelijk vermijdt. Maar gelukkig maak ik er een kunst van om desondanks heerlijke gerechten te creëren.