glutenvrije taartjes
Avatar

Reny, 08. mei 2017 Inspiratie

Glutenvrije taartjes voor Moederdag

Aankomend weekend is het Moederdag! Een bijzondere dag, die voor mij extra betekenis heeft gekregen sinds ik zelf moeder ben. En dat is alweer eventjes….  Er lopen hier 2 dametjes in huis van inmiddels 6 en bijna 5 jaar oud. Ik ben niet zo’n moeder die vertelt dat deze meiden mij élke dag inténs gelukkig maken, want natuurlijk plak ik ze af en toe met liefde achter het behang. Maar mooi is het wel, moeder zijn. Heel mooi zelfs! En daarom vind ik dat Moederdag een feestje mag zijn. Een glutenvrij feestje natuurlijk. Mét glutenvrije taartjes!

Ik moet er altijd wel om lachen, dat stiekeme gedoe zo vlak voor Moederdag. De meiden knutselen en tekenen er op los, maar ik mag natuurlijk van niets weten… Ineens zijn ze dan met hun vader naar de winkel toe, en ook daar mag ik zogenaamd niet van op de hoogte zijn. Ik laat het me lekker overkomen. Ondergedompeld worden in het warme bad van die 2 lieve schatten, vind ik het prima om even niet te weten waar ze allemaal mee bezig zijn.

Moeder zijn is het mooiste, maar tegelijkertijd het lastigste dat er is. Vind ik dan… Ik denk dat elke moeder dat wel een beetje herkent. Omdat ik vind dat élke moeder geweldig is, mag Moederdag wat mij betreft 1 groot feest zijn! Een speciale dag waarop alle moeders in het zonnetje worden gezet. Mét taart, misschien nog een cadeautje en door de kids zelfgemaakte knutsels natuurlijk. Ik schuif deze blogpost even subtiel maar wel tactisch onder de neus van de man des huizes, zodat hij aan de slag kan met 1 van deze glutenvrije taartjes.

Glutenvrije taartjes voor Moederdag

Laat de koffie maar komen – of thee als je dat liever hebt – en verwen jezelf, of jouw moeder natuurlijk, met een stukje van een van deze glutenvrije taartjes! Fijne Moederdag!

glutenvrije taartjes

Cappuccino chocolade kwarktaart

Verzot op een goede cappuccino? Dan is dit het perfecte glutenvrije taartje voor Moederdag! Denk romig melkschuim, koffie én een vleugje cacao. Het recept vind je op Mind Your Feed.

glutenvrije taartjes

Havermout aardbeien taart

Als ik de zomerkoninginnetjes in de winkel zie liggen, dan móéten ze mee naar huis. Ik ben dol op verse aardbeien, en op deze taart – gemaakt van glutenvrije havermout – komen ze helemaal tot hun recht. Het recept vind je op Mind Your Feed.

glutenvrije taartjes

Driedubbele chocoladetaart met aardbeien

Die aardbeien dus… en dan met een hele dikke chocoladetaart eronder! Maar liefst 3 soorten chocola (waarbij je dus wel even goed moet checken of de variant die jij gebruikt glutenvrij is!), daar mag je mij zeker mee verrassen. Taart op bed, met koffie, alsjeblieft. Het recept vind je op Mind Your Feed.

Ik wens je een fijne Moederdag! Laat je goed verwennen, of verwen jouw moeder. Jullie verdienen het, toppers!

Liefs, Reny

Lees meer over deze auteur

Reny

Hi, ik ben Reny, 35 jaar oud en ik ben dol op lekker eten! Je vindt mij vaak in de keuken, want koken doe ik graag. Het liefst met pure ingrediënten, omdat mijn lijf daar blij van wordt. Ik eet vanwege darmproblemen grotendeels glutenvrij.