glutenvrije lunch
Avatar

Reny, 29. augustus 2016 Inspiratie

Glutenvrije lunch ideeën

Zo langzaamaan komt het hele land uit het zomerritme en beginnen overal de scholen weer. Wij mochten vorige week als eersten alweer beginnen en sinds dit schooljaar gaan allebei mijn meiden naar de basisschool. En met het einde van de zomervakantie begint voor mij ook het werkende leven weer. Toen ik nog op kantoor werkte, betekende dat weer de voorbereidingen treffen voor een glutenvrije lunch. Een lunch die ik van tevoren klaar kon maken, en die makkelijk mee te nemen was. Wat ik dan zoal meenam naar kantoor, vertel ik je vandaag!

Toen ik mijn eetpatroon aanpaste, vond ik het nog helemaal niet makkelijk om voor een glutenvrije lunch te zorgen. Ik was zo gewend aan mijn bruine boterhammen, die waren zo makkelijk om mee te nemen! Zonder na te denken trok ik gewoon elke ochtend wat sneetjes brood uit de vriezer, deed er snel een plak worst of kaas op en dubbelklappen maar. Toen ik vanwege buikklachten overging op een glutenvrij dieet, wist ik dan ook even niet hoe ik het aan moest pakken!

Glutenvrij ontbijten had ik wel vrij snel onder de knie, want een hele goed ontbijter was ik al niet. Ik heb in de ochtend nooit zo heel veel trek, dus een smoothie of een bakje yoghurt is voor mij voldoende. In het weekend wil ik nog wel eens uitpakken en een wat uitgebreider ontbijt klaar maken, maar over het algemeen heb ik in de ochtend niet zoveel nodig. In de middag daarentegen….

Ik heb gewoon een iets langzamere start, een soort dieselmotortje dat eerst warm moet draaien. Zo halverwege de ochtend eet ik nog wel een stukje fruit, maar bij mijn lunch heb ik dan wel echt stevige trek, zeg maar. Dan moet er goed gegeten worden! Zo gewend als ik was aan die bruine boterhammen van de bakker… Ik moest echt een knop omzetten. Niet meer denken in brood, maar denken in andere mogelijkheden. En die zijn er gelukkig genoeg. Ik deel mijn favoriete glutenvrije lunch tips met je!

glutenvrije lunch

Glutenvrije lunch ideeën

Wraps

Het liefst lunch ik met een wrap! Makkelijk om van tevoren klaar te maken, en om mee te nemen. En stiekem doet dit mij het meest aan een gewone boterham denken, omdat je een wrap op dezelfde manier kunt beleggen. De glutenvrije wraps van Schär zijn wat dat betreft ideaal, maar zelf maken doe ik ook graag. Op mijn blog vind je trouwens heel veel ideetjes voor het zelf maken van glutenvrije wraps. 

Salades

Zeker in zomer ben ik dol op salades als lunch. En eigenlijk, als je het een beetje handig aanpakt, is een salade ook goed voor te bereiden en makkelijk om mee te nemen. Omdat ik op alleen blaadjes sla natuurlijk niet kan leven, vul ik mijn salade altijd rijkelijk. Verschillende soorten groenten, peulvruchten, noten, pitten en zaden, wat kaas, vlees of vis erdoor en ik kan de hele middag vooruit.

Soep

In de wat koudere maanden lunch ik graag met soep. Zelfgemaakt is het lekkerst wat mij betreft! En toen ik nog op kantoor werkte, nam ik mijn soep altijd mee in een thermosbeker of in een glazen pot, met goede deksel uiteraard. Een kom warme soep maakt mij altijd erg blij, en met een cracker ernaast is het zeker vullend genoeg.

Brood…

Ja toch ook wel hoor, maar dan wel glutenvrij. Zelf bakken lukt mij nooit zo goed, dus ik heb altijd wel glutenvrij brood in de vriezer liggen. Ik vind het zelf het lekkerst om het brood even te grillen, of in de toaster te doen, zodat het lekker knapperig wordt. Zeker als ik thuis werk, is dit een makkelijke en snelle manier om te lunchen.

En verder!

Leftovers van het avondeten doen het bij mij altijd goed. Een avondmaaltijd kook ik daarom ook altijd in grote hoeveelheden, zodat ik de volgende dag kan lunchen met bijvoorbeeld een restje nasi, een restje stamppot of wat er dan ook overgebleven is.

Wat ik ook heel vaak doe is gewoon wat uit de koelkast trekken en dat als lunch eten. Wat rauwkost, een gekookt eitje, een plak kaas, wat noten, een plak zalm… bij elkaar ziet het er meestal maar raar uit, maar dat maakt mij niet uit. Het is prima als lunch, lekker, en glutenvrij!

Vertel, hoe pak jij jouw glutenvrije lunch moment aan? Wat is jouw favoriete lunch?

Lees meer over deze auteur

Reny

Hi, ik ben Reny, 35 jaar oud en ik ben dol op lekker eten! Je vindt mij vaak in de keuken, want koken doe ik graag. Het liefst met pure ingrediënten, omdat mijn lijf daar blij van wordt. Ik eet vanwege darmproblemen grotendeels glutenvrij.