glutenvrije kerstontbijt recepten
Avatar

Reny, 18. december 2017 Inspiratie

Glutenvrije kerstontbijt recepten

Nog een week, dan is het Kerst. En hier in huis is het nu eigenlijk al zo ver want de dagen staan helemaal in het teken van de feestdagen. Vanochtend gingen de meiden naar school met plantenbakjes, kaarsen en kerstgroen. Komende week is er alvast een kerstdiner op school en ook op mijn blog is het al volop feest. Ik vind dit een heerlijke periode, zo vol gezelligheid en warmte. Kerstmuziek op, lichtjes in de bomen.

Maar om eerlijk te zijn vind ik het soms ook wel wat veel, die kerst gekte…. Mijn favoriete moment van deze dagen is daarom ook eigenlijk het ontbijt. Rustig opstarten met het gezin, kopje koffie erbij, en een tafel vol met lekkers. Even nog genieten van de rust! Om de dag goed te beginnen duik ik zelf nog even de keuken in. Ik heb nog een week de tijd om te bedenken welk van deze glutenvrije kerstontbijt recepten ik ga maken! 

Glutenvrije kerstontbijt recepten

Meestal zijn de feestdagen gevuld met een druk programma van bezoekjes aan familie en vrienden. Daarom is die eerste ochtend met Kerst voor mij echt heilig. Even nog niets hoeven, rustig opstarten, de kerstmuziek en de lampjes van de boom gaan aan en er is nog geen haast. Dan vind ik het juist heerlijk om de keuken nog even in te duiken en wat te rommelen. Voor het ontbijt ga ik een van deze glutenvrije kerstontbijt recepten klaar maken. Al denk ik dat ik sowieso ook de tulband op tafel zet, want die hoort gewoon bij Kerst vind ik!

Klik op de titel of op de foto bij het gerecht om naar het recept te gaan!

Glutenvrije kerststol met pistachenootjes en cranberries – Bakers & Fakers

Glutenvrije kerst tulband – Mind Your Feed

Boekweit pannenkoekjes met blauwe bessen – Betty’s Kitchen

Glutenvrije kerstboom cakejes – Miss Glutenvrij

Glutenvrije kerst koekjes – Focus on Foodies

 

Met zo’n heerlijk begin van de dag kan het al niet meer mis gaan met Kerst. Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen toe, geniet van elkaar en maak er wat moois van!

Liefs, Reny

Lees meer over deze auteur

Reny

Hi, ik ben Reny, 35 jaar oud en ik ben dol op lekker eten! Je vindt mij vaak in de keuken, want koken doe ik graag. Het liefst met pure ingrediënten, omdat mijn lijf daar blij van wordt. Ik eet vanwege darmproblemen grotendeels glutenvrij.