harmke

harmke, 17. oktober 2016 Inspiratie

Glutenvrije Halloween Spinnen

Het is bijna Halloween! Het feest bij uitstek om je zo eng mogelijk te verkleden, maar ook om helemaal los te gaan op griezelig hapjes. Ter gelegenheid van Halloween maakte ik glutenvrije Halloween spinnen. 

Ingrediënten Halloween spinnen

img_3264-780x585

img_3266-780x585

Toelichting op de ingrediënten

Het liefst had ik de drop jojo’s van Haribo gekocht voor dit recept. Deze drop is lekker slierterig en perfect als poten voor de spinnen. Maar helaas zit in dit product gluten! Let hier dus op. Nu heeft Haribo ook rode jojo’s, maar ik wilde graag zwarte poten. Ik kwam uit op de dropstaafjes van Candy Tree deze zijn gegarandeerd glutenvrij. De eetbare ogen en lijm kocht ik bij De Leukste Taartenshop. Ik maakt eerst de vergissing door icing te kopen. Dit plakt net even wat beter dan eetbare lijm. Maar helaas, ook hier zit gluten in. Let dus goed op met inkopen doen. De producten op de foto zijn allemaal 100% glutenvrij.

Werkwijze

  1. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat: neem per spin twee dropstaafjes. Snij deze doormidden zodat je twee gelijke stuken hebt. Vervolgens snij je dit stukje horizontaal door midden zodat je een dunner ‘pootje’ hebt. Je hebt nu acht pootjes per spin.
  2. Haal de bovenkant van de Chocolate O. Besmeer het witte met de eetbare lijm. Ik deed dit met een dun kwastje. 
  3. Leg de ‘pootjes’ met de platte kant naar beneden op het witte van de Chocolate O en druk even aan. Besmeer de onderkant van de bovenkant van de Chocolate O met de eetbare lijm en smeer nog wat extra lijm op de bovenkant van de poten. Druk nu alles op elkaar.
  4. Besmeer twee eetbare ogen met eetbare lijm en plak deze op de Chocolate O.
  5. Laat de lijm goed drogen.

halloween spinnen

Ik hoop dat ik jullie inspiratie heb kunnen geven voor een leuk glutenvrij Halloween recept. 

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.