glutenvrij ontbijten
Avatar

Reny, 13. juni 2016 Inspiratie

Glutenvrij ontbijten

Glutenvrij ontbijten hoeft echt niet lastig te zijn…. Ik lieg echt niet als ik zeg dat het ontbijt mijn favoriete eetmoment van de dag is. Zelfs zo favoriet dat ik de avond ervoor, als ik in mijn lig, mij al helemaal kan verheugen op de eerste maaltijd die ik de volgende dag ga klaar maken. Vroeger had ik dat helemaal niet zo, dat ik al helemaal enthousiast werd over mijn ontbijt. Ik was gewend aan een tarwe boterhammetje, en besliste pas in de ochtend wat ik daar op zou smeren. Sinds ik glutenvrij eet, heb ik zoveel lekkere ontbijtjes klaar gemaakt, en ik deel vandaag mijn absolute favoriet met je. En het leuke is, de basis van dat heerlijke ontbijtje is glutenvrij brood. Zo simpel kan het soms zijn…

Op drukke doordeweekse dagen, waarbij de ochtendspits gedomineerd wordt door mijn 2 dochters, kies ik voor snelle en makkelijke ontbijtjes. Het liefst iets dat ik de avond van tevoren al kan klaar maken, en dan in de koelkast kan bewaren. Zo ben ik in de ochtend vlot voorzien van een goede start van mijn dag. Die drukke ochtenden staan namelijk vooral in het teken van zorgen dat de kids zich gaan aankleden, te eten krijgen en ervoor zorgen dat de trommeltjes voor school zijn gevuld. Bij ons zijn die dagen best hectisch, want de dametjes lijken zich nog helemaal niet te beseffen dat we ook op tijd de deur uit moeten voor school….

glutenvrij ontbijten

Maar in het weekend is alles anders en hou ik ervan om uitgebreid de tijd te nemen, krantje erbij, de tafel vol met lekkers. Vroeger reed ik nog wel eens voor het ontbijt naar de bakker toe, en nam ik verse, nog warme croissants mee naar huis. Oh, alleen die geur al… Genieten hoor! Of van die zoete koffiebroodjes, met zo’n laagje zoete glazuur erop. Lekker!! Maar omdat mijn lijf er nu echt eenmaal blijer van wordt als ik die croissantjes en broodjes van de bakker laat voor wat ze zijn, duik ik in het weekend meestal zelf de keuken in. Koken en bakken is mijn grootste hobby, dus ik doe dat maar al te graag!

Voor doordeweekse snelle starters en voor uitgebreide weekend verwenontbijtjes heb ik trouwens al heel wat glutenvrije recepten op mijn blog staan. Maar mijn absolute favoriet, namelijk glutenvrije broodpudding, deel ik hier zeker ook met je. Want glutenvrij ontbijten is wat mij betreft echt een feestje! Neem zeker ook eens een kijkje bij de andere recepten op de website van Schär, daar staat ook zoveel lekkers bij! 

Glutenvrij ontbijten

Voor 1 verwenontbijtje

  • 2 sneetjes (oud) glutenvrij brood
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • snuf kaneel
  • pure chocola
  • klein beetje boter om in te vetten

Nodig; klein ovenschaaltje, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter.

Verwijder de schil van de banaan en prak deze tot moes.

Snij de boterhammen schuin doormidden en besmeer met de bananenpuree. Hou nog een beetje van de banaan apart.

Leg de besmeerde broodjes in de ovenschaal, druk de onderste snee brood wat aan in de vorm en stapel dan de broodjes over elkaar heen in de vorm. Zorg dat in het midden een kuiltje ontstaat, waar je de overgebleven bananenmoes in schept.

Klop het ei los en roer hier de melk en een snuf kaneel door. Schenk dit mengsel over het brood.

Schuif de schaal met de broodpudding nu de oven in en bak in 20 minuten goudbruin en zodat het ei gestold is.

Hak de chocola ondertussen grof en strooi deze direct nadat de broodpudding met banaan en chocola uit de oven is gekomen over het verwenontbijtje. Geniet! Zo makkelijk is glutenvrij ontbijten!

Lees meer over deze auteur

Reny

Hi, ik ben Reny, 35 jaar oud en ik ben dol op lekker eten! Je vindt mij vaak in de keuken, want koken doe ik graag. Het liefst met pure ingrediënten, omdat mijn lijf daar blij van wordt. Ik eet vanwege darmproblemen grotendeels glutenvrij.