harmke

harmke, 17. juli 2017 Inspiratie

5x inspiratie voor een zelfgemaakt glutenvrij ontbijt

In dit artikel geef ik je inspiratie voor een zelfgemaakt glutenvrij ontbijt. Dus kijk je ’s ochtends uit het raam en schijnt de zon niet. Neem dan eens lekker de tijd om je eigen verse ontbijt te bereiden.

Hoera! Het is zomervakantie. Maar we leven in Nederland en dat betekent (helaas) niet alleen maar warme zonnige dagen. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke activiteiten te bedenken voor binnen en één daarvan is je eigen glutenvrije ontbijt maken! Op het moment dat ik dit typ, valt de regen met bakken uit de hemel en ben ik vandaag ook al flink natgeregend. Snel onder de douche en nu lekker met een kop warme thee, typ ik dit artikel. Op van die regenachtige dagen krijg ik altijd zin om te gaan bakken. De keuken in duiken en heerlijke gerechten maken.

Variatie in glutenvrij ontbijt

Omdat het nu zomervakantie is, is het een uitgelezen kans een te experimenteren met een andere ontbijt. Wellicht ontbijt je op drukke werk-/schooldagen vaak hetzelfde. Ik wel. Of het is een bakje yoghurt met fruit en muesli of havermout met fruit en noten. Hoe leuk is het om de vakantie eens te gebruiken voor een gevarieerd ontbijt?

Heerlijke glutenvrije recepten op YouTube

Op het YouTube kanaal van Schär vind je heel veel glutenvrije recepten. Ik koos de vijf leukste ontbijt recepten voor je uit

Glutenvrije wafels

Wafels, ik ben er dol op! Met deze leuke hartvormige wafels word je ontbijt écht een feestje

Muffins met blauwe bessen

Aan mijn yoghurt voeg ik regelmatig blauwe bessen toe, maar hoe leuk is het om er muffins mee te maken en daarmee te ontbijten. De muffins zijn ook ideaal om mee te nemen tijdens een dagje weg.

Melkbroodjes

Verse zelfgebakken melkbroodje. Lekker met jam of kaas.

Banaan walnoot brood

Een heerlijk voedzaam ontbijt is dit banaan walnoot brood. Het brood is perfect om in te vriezen zo kan je er lang van genieten.

Yoghurt cake

Ontbijten met cake en je hebt maar vijf ingrediënten nodig. Deze yoghurt cake maak je super snel en je hebt een heerlijk ontbijt.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor het maken van een lekker glutenvrij ontbijt. Ik wens jullie een hele fijne zomervakantie en hopelijk veel bak plezier.

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.