harmke

harmke, 27. juni 2016 Inspiratie

Glutenvrij eten op de festivalcamping

Het festivalseizoen is in volle gang. Maar wat neem je mee naar de festivalcamping waar geen koeling voor je glutenvrije eten is? Ik geef graag tips!

Drie dagen dansen tot je er bij neervalt. Dat vraagt om goed en het liefst (een beetje) gezond eten. Als je geluk hebt kan je een glutenvrije maaltijd scoren op het festival, maar zelf eten meenemen is wel zo safe en een stuk goedkoper. 

Hieronder noem ik een aantal glutenvrije producten die ideaal zijn om mee te nemen naar een festival en die niet in de koelkast hoeven. Je kan natuurlijk een koelbox meenemen, maar dat is niet per se noodzakelijk.

Meisterbäckers brood
Het Meisterbäckers brood is lang houdbaar en blijft ook na opening vers smaken. Neem een zipzakje mee om je geopende brood in te bewaren. Als je een gasbrandertje en een pannetje bij je hebt, kun je je brood beleggen met knakworsten of een gebakken/gekookt eitje). Lekker voedzaam. Of bak in een je koekenpan een tosti. Kaas kan je prima een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Of je belegt je boterham met ander broodbeleg wat buiten de koelkast houdbaar is. 

Wraps
Wraps lenen zich prima om een lekkere maaltijd mee te maken. Maak ze even warm in de koekenpan op je gasbrandertje en beleg ze daarna met waar je zin in heb. Kies voor groente die buiten de koelkast goed blijft zoals krop sla, paprika, tomaat, komkommer, avocado etc. Een blikje tonijn/zalm doet het ook goed op de wrap. Ook bestaat er (smeer)kaas dat je buiten de koelkast kan bewaren. De eerdergenoemde eieren zijn ook lekker op een wrap. Of maak een Mexicaanse wrap met bonen uit een potje/blikje. De meeste dressings zijn ook prima (een aantal dagen) buiten de koelkast te bewaren. 

Crackers (Knusperbrot Dunkel, Fette Crocanti, Crackers)
Crackers zijn ideaal voor tijdens een festival. Ze zijn super lang houdbaar en je kan ze beleggen met waar je maar zin in hebt. Kies bijvoorbeeld voor leverpastei, kaas, pindakaas, jam of een gekookt eitje. Of beleg met de overgebleven groente van je wrap.

Koeken
Heb je trek tijdens een optreden of geen tijd naar je tent te gaan. Zorg dan dat je een per stuk verpakte koek in je tas hebt. Kies voor een koek zonder chocola (vaak is het warm dus smeltgevaar!) Fruit Bar is ideaal om altijd bij je te hebben. Andere koekjes kun je natuurlijk ook meenemen om te eten als je bij je tent bent.

Fruit
Fruit is natuurlijk ook erg lekker en makkelijk mee te nemen en blijft goed buiten de koelkast. 

Veel plezier iedereen die naar een festival gaat deze zomer!

 

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.