Avatar

emmelou, 12. juni 2017 Inspiratie

De lekkerste glutenvrije pizza recepten

Mij mag je s nachts wakker maken voor een glutenvrije pizza. Het liefst een met een extra knapperige bodem en van die oneindige kaasdraden bij iedere punt aan ‘cheesy’ heerlijkheid. Echte Italiaanse pizza’s, maar dan glutenvrij natuurlijk!
Zijn jullie ook altijd op zoek naar het ultieme glutenvrije pizza recept?

Sinds een tijdje kun je in Amsterdam bij Mastino Pizza in de Pijp van dit soort authentieke pizza’s krijgen. Ik vergeet bijna het allerbelangrijkste te noemen. Ze zijn natuurlijk helemaal glutenvrij!!! (vreugdedansje) Ook aan de vegan en/of lactosevrije gast is gedacht. Haal hier je pizzahart op en ga helemaal los met toppings naar keuze.

Ook bij Domino’s kun je sinds kort glutenvrije pizza’s eten en laten bezorgen. Ik heb ze zelf nog niet geproefd maar ik hoor dat ze zeker niet slecht zijn.

Bij gebrek aan een persoonlijke pizzahut 😉 in Amsterdam. Of een handige Domino’s op bezorg afstand (het leven in een heel klein dorp). Ben ik meestal toch zelf degene die voor de glutenvrije pizza’s zorgt. Dat is helemaal niet erg want met wat handigheid en bijvoorbeeld de glutenvrije broodmix van Schär kom je echt al een heel smakelijk eind.

Ik deel vandaag mijn favoriete glutenvrije pizza recepten zodat ook jij nooit meer zonder hoeft. Voor de echte pizzajunkies en glutenvrije kaasmonsters! Zet je schrap want hier komen de beste glutenvrije pizza recepten!

*Met dank aan een paar hele leuke collega bloggers die telkens weer al die heerlijke recepten delen.

Glutenvrije pizza’s

Pizza met ricotta, rauwe ham en spinaziePizza met ricotta, rauwe ham en spinazie

zoete aardappelpizzaZoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella / Mind your Feed

turkse-pizza-glutenvrijGlutenvrije Turkse pizza / Miss Glutenvrij

courgettepizzaCourgette Pizza / Stories of a coeliac

piza tablauxBasis recept voor de lekkerste glutenvrije bodem

Ik hoop dat jullie gauw -net als ik, weer van een pizza kunnen genieten! Zoals je ziet… Het kan gewoon nog steeds lekker én glutenvrij 🙂

Liefs van Emmelou ‘Bakers and Fakers

Lees meer over deze auteur

emmelou

Hi, ik ben Emmelou. En bakken doe ik graag. Vooral als het buiten regent en met favoriete muziekjes op de achtergrond. Omdat ik niet tegen gluten kan ben ik altijd op zoek naar mooie gerechten en recepten die nét zo lekker zijn als de “gewone” variant.