glutenvrije meeneemlunches
Avatar

Reny, 28. augustus 2017 Inspiratie

Back to work – glutenvrije meeneemlunches

Bij ons is het echt leven nu wel weer begonnen en zijn de kids weer naar school. De vakantie is definitief over en het is weer tijd om trommeltjes te vullen. Stiekem heb ik dat hele ochtendritueel niet gemist hoor, die chaos die van huis gaan heet, had ik nog wel even over willen slaan. Maar goed, aan alle leuke dingen komt een einde. Al vind ik het zelf ook helemaal niet erg om me uit te leven op lekkere glutenvrije meeneemlunches. Kun je wel wat inspiratie gebruiken, lees dan zeker verder!
Niet alleen voor de kids ben ik in de ochtend al erg druk. Ook voor mezelf maak ik de laatste tijd weer regelmatig een lunch klaar om mee te nemen. Dat was wel even wennen weer, want ik was in de hele zomervakantie vanuit huis aan het werk. Een beetje tussen de bedrijven door, zoals dat met thuiswerken in de vakantie gaat. Maar nu moet ik ook wel weer wat vaker de deur uit en dan vind ik het toch wel handig om zelf voor mijn lunch te zorgen. Zeker als ik precies in de auto zit op dat moment, of met het OV op pad ben. Gelukkig heb ik genoeg inspiratie voor glutenvrije meeneemlunches. Weet jij even niet meer hoe je na de vakantie weer moet starten met het klaar maken van een trommeltje, dan hieronder mijn tips!

Glutenvrije meeneemlunches

Salades

Salades zijn heel goed van tevoren klaar te maken. Je zou  misschien denken van niet, maar als je een beetje nadenkt over de opbouw van de salade dan kun je eigenlijk al in de avond van tevoren aan de slag. Als je de groene blaadjes sla onderin legt, en dan nog heel veel lekkers daarover heen, dan is de sla de volgende dag niet zo fris meer. Maar wanneer je de zware ingrediënten juist onderop legt, en dan pas de sla, dan blijft het een frisse manier om te lunchen. De dressing neem ik vaak apart mee!

Salades bestaan bij mij uit veel meer dan alleen sla. Wat dacht je van een variant met zoete aardappel, kikkererwten en avocado? Of met Italiaanse bonen en olijven. Je zou daar ook nog tonijn aan toe kunnen voegen!

Wraps

Niet elke situatie leent zich voor een lunch salade on the go. Zit je op kantoor dan is het misschien nog wel te doen om een bakje uit te scheppen. Maar het lukt mij niet om zoiets een beetje degelijk in de trein op te eten. Dan zijn wraps een uitkomst! Geloof me, ik zal je zo ook nog als tip geven om gewoon glutenvrij brood mee te nemen, maar met wraps maak ik er altijd net een beetje meer feest van. Dat is volgens mij puur gevoel, maar ik vind een wrap nou eenmaal net wat leuker dan een broodje. Qua beleg kun je natuurlijk los gaan.

Wat ik ook vaak doe, is een omelet wrap klaar maken. Dit is een wrap, maar dan alleen van ei. De omelet is eigenlijk de wrap, en daar doe je het beleg in. Wraps kun je ook al makkelijk de avond van tevoren klaar maken.

Brood

Natuurlijk, dat ligt in zo’n broodland als Nederland wel voor de hand… gewoon een bammetje mee onderweg. Ook prima natuurlijk, maar ik vind het soms wel wat saai. Ik bedoel, als je ook salades en wraps mee kunt nemen, waarom dan brood?! Als ik wel een glutenvrij boterhammetje in mijn trommeltje stop, dan zorg ik voor feestelijk beleg. Wat dacht je van een pittige kip salade met avocado? Of zelfgemaakte tonijnsalade?

Soep

Zeker als het straks weer kouder wordt, is een kom soep mee naar werk ook wel erg lekker! Ik deed dat vorig jaar regelmatig. In een goede thermosbeker is de soep tot aan de lunch warm, maar misschien is er op jouw werkplek wel een mogelijkheid om een kommetje soep warm te maken tussen de middag. In elk geval is het ook een mooie manier om weer wat extra groenten binnen te krijgen, en een beetje op te warmen.

Mag jij ook weer aan de slag? Dan hoop ik dat je met deze tips voor een lekkere glutenvrije meeneemlunch voor jezelf kunt zorgen. Sterkte met het weer beginnen!

 

Liefs, Reny

Lees meer over deze auteur

Reny

Hi, ik ben Reny, 35 jaar oud en ik ben dol op lekker eten! Je vindt mij vaak in de keuken, want koken doe ik graag. Het liefst met pure ingrediënten, omdat mijn lijf daar blij van wordt. Ik eet vanwege darmproblemen grotendeels glutenvrij.