harmke

harmke, 06. juni 2016 Inspiratie

8 dingen waardoor mijn glutenvrije zomer perfect wordt

Ik maakte een lijstje van 8 dingen waardoor mijn glutenvrije zomer perfect wordt. Glutenvrij eten speelt hierin een grote rol want dat smaakt natuurlijk veel lekkerder genietend in de zon.

Waar word ik nou echt blij van als ik aan de zomer denk? Ik kwam op 8 dingen die mij intens gelukkig maken. Voor mij als Bourgondiër is eten heel belangrijk en staan leuk en gezellig gelijk aan genieten van lekker glutenvrij voedsel, dus dat voert in dit lijstje de boventoon.

1. Vakantie
Bij zomer denk ik aan vakantie! Dit jaar maak ik een rondreis door Italië net als de drie winnaars van de Schär glutenfree summer wedstrijd. Ik bezocht al eens Milaan, Rimini en Venetië, maar ik wil meer zien, dus nu staan het Gardameer, Toscane en de Bloemenriviera op de planning. Italië is prachtig net als zijn keuken. Ik kijk uit naar de heerlijke (eenvoudige) smaakvolle maaltijden. Pizza, pasta, risotto, salade. Het is allemaal glutenvrij te krijgen in Italië. Tijdens mijn reis gebruik ik www.glutenfreeroads.com om de dichtstbijzijnde glutenvrije restaurants te vinden.

2. Schepijs
Bij de allereerste zonnestralen krijg ik direct zin in schepijs. Het liefst van de Italiaan natuurlijk. Steeds meer ijssalons hebben glutenvrij schepijs. Sommigen geven allergenen aan met handige bordjes anderen moet je het vragen. Ik ben zeer dankbaar voor het steeds groter wordende aanbod en kan nu net als anderen soms gewoon niet kiezen welke smaak ik wil. 

3.Barbecueën

Mooi weer betekent barbecueën en dit kan heel goed glutenvrij. Ik schreef op mijn blog missglutenvrij.nl eerder al een artikel hoe je glutenvrij kunt bbq-en, ook met mensen die wél gluten eten. Belangrijk is slim boodschappen inkopen waarbij zoveel mogelijk glutenvrij eten voor iedereen wordt gekocht. Zo is de baguette een hele goede vervanger voor het glutenvolle stokbrood. Scheelt weer kruimels in de kruidenboter.

4. Buiten eten
De maaltijd buiten nuttigen, is iets wat ik als kind al heel graag deed. ‘Mama gaan we buiten eten?’. Een bordje leeg eten in de buitenlucht met de zon brandend op mijn armen, ik hou ervan. Ik bbq uiteraard graag buiten, maar ook een goede salade of een sandwich gemaakt met het fijne Meisterbäckers brood eet dan net wat lekkerder weg.

5. Wijn
Ik roep altijd: ‘godzijdank is wijn glutenvrij’. De rode wijn heb ik inmiddels verruild voor de witte variant of rosé en die drink ik uiteraard het liefst buiten in de zon. Lekker met Crackers besmeerd met salades of een kaasje.

6. Terras
Het terras is de perfecte plek voor wijntjes drinken met vrienden of het nuttigen van een goede glutenvrije maaltijd. Laatst zat ik op het terras in mijn woonplaats Veenendaal en bestelde ik bij mijn witte wijn glutenvrije crostini’s. Ultiem zomergevoel en zo fijn dat het tegenwoordig kan! De crostini maak je thuis zelf eenvoudig met de baguette.

7. Festivals
Geen zomer zonder festivals. Goed, gezond en glutenvrij eten op een festival is belangrijk om het lang vol te kunnen houden.  Gelukkig wordt het aanbod aan glutenvrije producten op festivals steeds beter. Zo vind je de Schär producten dit jaar op diverse evenementen.

8. Naar het strand gaan
Lekker luieren op het strand, een duik nemen in zee en genieten van een koel drankje of ijsje. Ja hoor, de koelbox gaat standaard mee naar de grote zandvlakte. Fruit en groente als komkommer en cerrytomaatjes vind ik lekker verfrissend om tussendoor te eten. Als lunch geniet ik graag van een salade met koude pasta.

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.