glutenvrije sinterklaas recepten
lianne

lianne, 30. oktober 2017 Inspiratie

7x glutenvrije Sinterklaas recepten

De tijd gaat snel en voor je het weet staat Sinterklaas alweer voor de deur (misschien wel letterlijk ;-))! Nog niet overal kun je gemakkelijk glutenvrije sinterklaas lekkernijen kopen, zoals pepernoten, speculaas of taaitaai. Gelukkig kun je ze wél zelf glutenvrij maken. In dit blog vind je 7 lekkere glutenvrije Sinterklaas recepten, zodat je genoeg inspiratie hebt om zelf te bakken!

Glutenvrije taaitaai

Een beetje smeuig, een beetje plakkerig, maar vooral héél erg lekker. Taai taai is een lastige om kant-en-klaar te kopen als je glutenvrij eet. Gelukkig is taaitaai veel lekkerder als je het zelf maakt en heb ik op Focus on Foodies een heel fijn taaitaai recept voor je staan. Even achter de ingredienten aan en binnen een mum van tijd ruikt je huis zaaaaaalig naar koek en Sinterklaas ;-)! Bekijk het recept op Focusonfoodies.nl.

Glutenvrije pepernoten (kruidnoten)

Zijn het nu pepernoten of kruidnoten? Hoe ze ook worden genoemd, dit is misschien wel de lekkernij die het allermeest bij Sinterklaas hoort. Het is een leuk recept om samen met de kids te maken; lekker samen balletjes rollen van het deeg. Ook de geur die vrijkomt tijdens het bakken is op zichzelf misschien al een reden om kruidnoten te maken. Gelukkig voor ons heeft Reny op Mindyourfeed.nl een heel erg lekker (en makkelijk!) recept staat voor glutenvrije pepernoten (of kruidnoten). Hoe noem jij ze eigenlijk? Ga naar het recept op Mindyourfeed.nl.

Glutenvrij marsepein

In principe bevat marsepein geen glutenvolle ingredienten, maar marsepein uit de winkel kan wel sporen van gluten bevatten. Let daar dus goed op, mocht je het kant-en-klaar willen kopen. Net als bij veel dingen is het sowieso lekkerder om het zelf te maken. Je weet dan precies wat je erin stopt. En mocht je een beetje op je suikerinname willen letten, dan kun je ook meteen marsepein maken wat iets minder (geraffineerde) suiker bevat. Ga naar het recept.

Glutenvrij gevuld speculaas

Die arme Carlijn van Foodless sleept zich ieder jaar langs de speculaas afdeling in de supermarkt. Helaas zijn er nog niet zo heel veel glutenvrije opties. Daarom maakte ze zelf een recept voor glutenvrij gevuld speculaas. Je kunt het recept ook volgen en het amandelspijs weglaten, dan krijg je speculaasbrokken. Ook héél erg lekker! Ga naar het recept op Foodless.nl.

Glutenvrije amandelstaaf

Een amandelstaaf is super makkelijk zelf te maken, zélfs een glutenvrije versie. Ik vind een amandelstaaf ook wel iets wat echt bij Sinterklaas hoort, zo lekker! Het enige ‘bijzondere’ ingrediënt wat je voor deze amandelstaaf nodig hebt, is glutenvrij bladerdeeg. Maar dat kun je tegenwoordig gelukkig gewoon in de supermarkt kopen! Ga naar het recept van MissGlutenvrij.

Glutenvrij gevuld speculaastaartje

Emmelou van Bakers and Fakers is mega fan van speculaaskruiden. Ik sluit me daar volledig bij aan en heb het hele jaar door een enorme bus speculaaskruiden in mijn voorraadkast staan. Speculaas kan altijd! De maanden voorafgaand aan Sinterklaas is iedereen het daar ook mee eens gelukkig. Emmelou maakte deze prachtige glutenvrije gevulde speculaastaartjes, die ik het liefst van mijn scherm af zou willen eten. Yum! Ga naar het recept op Bakersandfakers.nl.

Glutenvrije pepernoten ontbijtsmoothie

Als het buiten druilerig en koud is en je eigenlijk het liefst de hele dag binnen wilt zitten, kun je je dag niet beter beginnen dan met een echte pepernoten ontbijtsmoothie. Helemaal in Sinterklaas stijl! Je hebt er wel een aantal glutenvrije pepernoten voor nodig, maar zelfs zonder pepernoten kun je ervan genieten. Door de koekkruiden smaakt je smoothie namelijk sowieso helemaal Sinterklaas-proof. Bekijk het recept van Beaufood.

glutenvrije sinterklaas recepten

Lees meer over deze auteur

lianne

Hoi! Ik ben Lianne, 28 jaar oud. Op Focusonfoodies.nl blog ik grotendeels over glutenvrije recepten en gezond eten. Na veel onderzoeken is bij mij de diagnose PDS gesteld. Ik heb geen coeliakie, maar merk dat mijn darmen niet goed reageren op gluten. Daarom is mijn leven toch voornamelijk glutenvrij!