harmke

harmke, 19. september 2016 Inspiratie

5 tips om goedkoop glutenvrije boodschappen te doen

In deze blog 5 tips om goedkoop glutenvrije boodschappen te doen. Glutenvrije producten zijn duurder, maar als je deze 5 tips toepast doe jij voortaan zo goedkoop mogelijk je boodschappen en mis je nooit meer een aanbieding. 

In mijn vorige blog legde ik uit waarom glutenvrije producten duurder zijn. Gelukkig zijn er regelmatig aanbiedingen. Maar hoe weet je waar welke producten goedkoper worden verkocht?

Mijn tips

1. Bekijk folders
Bekijk de folders van supermarkten en natuurwinkels zoals Holland & Barret (voorheen De Tuinen) en Eko Plaza (kan ook via een app of online). Producten van Schär (en andere merken) zijn regelmatig in de aanbieding. Als je geluk hebt, kan je artikelen 1+1 gratis kopen. 

2. Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief van supermarkten, natuurwinkels, maar ook glutenvrije webshops . Op deze manier ben je direct op de hoogte van aanbiedingen. Van Albert Heijn krijg ik n.a.v. de aankopen die ik doe met mijn bonuskaart af en toe  een persoonlijke glutenvrije aanbieding in mijn mailbox. 

3. Volg social media
Veel glutenvrije producenten zoals Schär, maar ook glutenvrije webshops hebben een eigen Facebookpagina. Hierop kondigen zij ook vaak hun aanbiedingen aan.  

4. Meld je aan voor Facebookgroepen
Op Facebook vind je diverse glutenvrije groepen waar mensen hun recepten, tips en ervaringen delen. Ook hier worden kortingen en aanbiedingen gedeeld. 

5. Koop van nature glutenvrije producten
Wellicht ligt deze tip voor de hand, maar van nature glutenvrije producten zijn nou eenmaal goedkoper. Denk aan: rijst (ook zilvervliesrijst), aardappelen (ook aardappelzetmeel), groenten en fruit, noten en zaden, peulvruchten, vis, vlees en gevogelte (alleen ongemarineerd en ongepaneerd), eieren, melk (ook Nederlandse kazen en de meeste yoghurtsoorten), boter en olie. Ook deze producten kun je vaak met korting kopen!

Extra tip
Check altijd goed de houdbaarheidsdatum en koop meerdere producten. Veel producen kan je ook invriezen, zo kun je er nog langer mee doen.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben, heb jij nog een goede tip? Deel ‘m bij de comments zo kunnen we mekaar helpen.

>Meer interesse ervaren

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.