Elize

Elize, 13. november 2017 Inspiratie

3x glutenvrij en vegetarisch broodbeleg

Goed lunchen vind ik heel belangrijk. Zeker op werkdagen besteed ik graag aandacht aan een voedzame lunch. Heel eerlijk, vaak eet ik ook erg gemakkelijk. Een glutenvrij broodje kaas of een restje eten van een dag eerder bijvoorbeeld. Maar eigenlijk zou ik iedere dag wel een bijzonder belegd glutenvrij broodje willen eten. Daar kan ik zo van genieten!

Vleeswaren op brood eet ik bijna nooit meer, dus het leek me leuk jullie wat inspiratie te geven voor drie heerlijke glutenvrije en vegetarische belegde broodjes. Bovendien is het ook wel passend zo op Meatless Monday.

De broodjes die ik meestal gebruik zijn de Mehrkornbrötchen van Schär. Die zijn afgebakken lekker, maar kun je ook zonder dat ze in de oven zijn geweest prima eten. De broodjes bevatten ook nog aardig wat vezels. Dat is ook een belangrijke reden waarom deze broodjes één van mijn favorieten zijn.

3x glutenvrij en vegetarisch broodbeleg

1. Hummus en gegrilde groenten

Mijn eerste favoriet is een broodje hummus met gegrilde groenten. Ik gebruik soms aubergine of courgette, maar meestal paprika. Zo krijg je ook nog eens een beetje extra groenten binnen. Hummus kun je gemakkelijk zelf maken, maar ik moet bekennen dat ik het meestal gewoon in de supermarkt koop. Het liefst met een lekker smaakje, zoals zongedroogde tomaat.

2. Avocado, feta en tomaat

Voor dit broodje prak je een halve avocado en meng je dit met wat verbrokkelde feta. Meng er ook wat peper door en besmeer je broodje er rijkelijk mee. Maak het af door ze te garneren met een paar halve cherrytomaatjes. Wat mij betreft is dit een echte topper!

3. Geitenkaas, appel en walnoten

Een broodje met geitenkaas, appel en walnoten is een echte klassieker, en misschien de minst originele optie uit dit rijtje. Maar dat mag de pret niet drukken. Je steelt namelijk wel de show met dit heerlijke broodje. In plaats van appel kun je ook peer gebruiken. Als je wilt kun je ook nog wat honing op je broodje doen, maar ik vind het door het fruit al zoet genoeg.

Wat eten jullie wel eens voor glutenvrij en vegetarisch broodbeleg? Ik ben benieuwd!

Lees meer over deze auteur

Elize

Hoi! Ik ben Elize, 25 jaar oud en glutenvrij sinds mijn 21e. Na de diagnose coeliakie was het even wennen, maar na een paar jaar kan ik zeggen dat ik mijn glutenvrije leven ervaar als een feestje. Ik geniet maar al te graag van gezellige avonden in de keuken met vrienden en familie, heerlijke glutenvrije maaltijden en het ontdekken van nieuwe glutenvrije producten!