harmke

harmke, 27. maart 2017 Inspiratie

3 x glutenvrij paasrecept

In dit artikel geef ik je inspiratie voor drie heerlijke glutenvrije paas recepten waarbij het ei de hoofdrol speelt. Broodje ei uit de oven, paas cupcakes met chocolade eitjes en advocaat taart.

Pasen komt eraan dus tijd om te bedenken wat voor lekkers je tijdens deze feestdagen wilt gaan eten. Ik weet dat eieren eigenlijk niets met het oorspronkelijk paas verhaal te maken heeft, maar ik associeer ze er toch mee. Speciaal voor Pasen deel ik drie van mijn favoriete glutenvrije paasrecepten. En bij allemaal komt het ei weer terug. Blij met een ei dus ;).

Glutenvrije advocaat taart

Advocaat, hét eierdrankje bij uitstek. Ik drink het eigenlijk nooit, maar wat ik wel graag doe is er een taart mee maken. Mijn vriend is er dol op en sinds ik de advocaat taart ontdekte, ben ook ik om. Wat een smaak! En zo ontzettend makkelijk te maken. Met Savoiardi, de glutenvrije lange vingers van Schär kun ook jij in een handomdraai deze taart maken. Neem wel verse tokroom van de kaasboer, want die is het lekkerste. Het recept vind je op mijn site missglutenvrij.nl.

Glutenvrij broodje ei uit de oven

Ziet dit broodje er niet fantastisch uit? Hiermee maak je tijdens het ontbijt zelfs je huisgenoot blij met het grootste ochtendhumeur. Door een kaiserbroodje uit te hollen en er ei in te doen, krijg je dit gezellige ontbijt. Het recept vind je op mijn site missglutenvrij.nl.

Glutenvrije paas cupcakes met paaseitjes

Heb je zin flink uit te pakken en even lekker in de keuken te staan? Maak dan met mix C deze paas cupcakes. Het cakeje heeft een chocoladesmaak en er zit een eitje in. Op de cupcake een dikke botercrème laag en nog een paaseitje bovenop. Een lust voor het oog en zeker voor je tong. Het recept vind je op mijn site missglutenvrij.nl.

Ik wen jullie alvast hele fijne paasdagen. Geniet ervan met je geliefden en rust even lekker een lang weekend uit. Hopelijk met een mooie zonnestraal zoals afgelopen weekend.

Liefs Harmke

Ga jij nog bijzondere glutenvrije gerechten maken voor Pasen?

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.