Elize

Elize, 16. oktober 2017 Indrukken

Reisverslag: glutenvrij Corfu

Dit jaar boekten wij een vakantie naar Corfu. Tijdens mijn voorbereidingen vermoedde ik al dat het een weekje glutenvrij genieten zou gaan worden. Mijn ervaring was inderdaad super en ik wil mijn tips dus graag met jullie delen.

We verbleven een week lang in een appartementje in Paleokastritsa, een dorpje aan de westkust van Corfu. Ik vind het altijd prettig om een appartement in plaats van hotel te boeken, omdat je in een appartement of studio altijd nog zelf kunt koken mochten de glutenvrije opties tegenvallen. Deze vakantie hebben we weinig gebruik gemaakt van de keuken. Alleen ontbijten en af en toe lunchen deden we in het appartement. Brood, pasta en koekjes konden allemaal gekocht worden in de kleine lokale supermarktjes. Er is niet heel erg veel keuze, zo heb ik bijvoorbeeld alleen witbrood kunnen vinden, maar voor een weekje vond ik dit prima. Voor de zekerheid had ik zelf verschillende crackers meegenomen. Dit was wel fijn, maar niet per se nodig geweest.

Glutenvrij uit eten

Gran Aladino

Restaurants die goed kunnen omgaan met een glutenvrij dieet zijn er meer dan genoeg op Corfu. De meeste avonden aten we bij Gran Aladino, een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in verschillende dieetwensen. We hadden mazzel want dit restaurant bevond zich maar een paar minuten lopen vanaf ons appartement. Ik at hier heerlijke souvlaki, glutenvrije pasta met tonijn, vegan moussaka die niet van ‘echt’ te onderscheiden was en natuurlijk veel Griekse salades. Op de menukaart stonden zelfs een aantal glutenvrije toetjes zoals chocoladecake. Je krijgt altijd glutenvrij brood bij je eten. Hiervoor betaal je wel een kleine toeslag van vijftig cent.

Bij Gran Aladino zijn ze heel erg voorzichtig als je aangeeft coeliakie te hebben. Veel kan apart bereid worden en de keuze is dan ook enorm. Ook de smaak van de gerechten is erg goed en het personeel is heel vriendelijk. Echt een aanrader!

Meer info: https://www.facebook.com/GRANALADINO/

Spiros Taverna

Na een aantal keer bij Gran Aladino gegeten te hebben vond ik het tijd om eens iets anders te proberen. Je weet maar nooit wat er nog meer voor fijne restaurants op je pad komen als je een keer verder kijkt, toch? Jammer genoeg kwamen we bij een restaurant terecht waar je glutenvrij prima terecht kon en het personeel opnieuw enorm vriendelijk was, maar waar ik het meest droge vlees van mijn leven heb gegeten. We hebben onze borden dan ook niet leeg gegeten, zijn gauw weer vertrokken en besloten de dag erna toch weer lekker naar Gran Aladino te gaan.

Wees je ervan bewust dat enorm veel tavernes de naam Spiros hebben. Die zullen echt niet allemaal slecht zijn, maar die in Paleokastritsa is dus niet aan te raden.

Da Giovanni

De dag dat we aankwamen besloten we eerst heel even Corfu stad in te gaan. Het eerste restaurant waar we tegenaan liepen had een enorm bord buiten staan waarop geadverteerd werd met… jawel: glutenvrije pizza en pasta! Na navraag gedaan te hebben over de bereiding was ik overtuigd. Dit moest ik proberen. Er is namelijk een aparte oven en de pizzabodems worden ’s ochtends als eerste bereid wanneer alles nog schoon is.

Later die week at ik hier een pizza caprese. Hoewel ik de pizza lekker vond, was hij wel duidelijk anders dan anders. Zeker niet droog, maar wel met een typisch andere smaak dan normale pizza. Ik heb gesmuld en er vooral enorm van genoten om veilig een pizza buiten de deur te kunnen eten.

Meer info: http://dagiovanni.net/

Restaurant Dionysos in Afionas

Wanneer je op vakantie gaat naar Corfu is het een aanrader om naar Porto Timoni Beach te gaan. Je kunt er komen via een redelijk avontuurlijke wandeling of per boot. Als je gewoon goed ter been bent zou ik de wandeling overigens zeker aanraden. Vlak voor wij begonnen aan de wandeling besloten we nog even iets te eten (een Griekse salade) bij restaurant Dionysos. Dit restaurant ligt aan het begin van de wandelroute en heeft een adembenemend uitzicht. Alleen hierom zou ik al aanraden er even te gaan zitten. Een Griekse salade is uiteraard van nature glutenvrij, maar er werd niet gek opgekeken toen ik mijn glutenintolerantie vermeldde. Volgens mij kun je hier ook prima andere dingen bestellen.

Meer info: https://www.dionysoscorfu.com/

Rosy’s Bakery

Nog een laatste tip voor in Corfu Stad: Rosy’s Bakery. Deze bakkerij is niet geheel glutenvrij, maar ze weten hier prima wat coeliakie inhoudt en hebben toch heel wat koekjes waar je uit kunt kiezen. Alles wordt apart bereid en ingepakt, en het personeel staat voor je klaar om uitgebreid uit te leggen watvoor glutenvrije keuzes je hebt. De koekjes zijn best lang houdbaar dus je kunt ook gerust voor meerdere dagen inslaan.

Meer info: https://www.facebook.com/RosysBakeryCorfuGreece/

Al met al is een vakantie naar Corfu dus echt een aanrader. Er is veel te doen voor cultuurliefhebbers, maar de natuur en stranden zijn ook prachtig. Dat glutenvrij eten ook nog eens perfect kan was voor mij de kers op de taart.

Lees meer over deze auteur

Elize

Hoi! Ik ben Elize, 25 jaar oud en glutenvrij sinds mijn 21e. Na de diagnose coeliakie was het even wennen, maar na een paar jaar kan ik zeggen dat ik mijn glutenvrije leven ervaar als een feestje. Ik geniet maar al te graag van gezellige avonden in de keuken met vrienden en familie, heerlijke glutenvrije maaltijden en het ontdekken van nieuwe glutenvrije producten!