harmke

harmke, 30. januari 2017 Indrukken

De 5 best bekeken glutenvrije YouTube video’s

Ik was benieuwd welke glutenvrije YouTube video’s wereldwijd het best zijn bekeken. Dit zijn de vijf glutenvrije filmpjes met de meeste views.

Wat doe je als je even niks te doen hebt? Dan zoek je op YouTube naar de best bekeken glutenvrije video. Ik zocht met het trefwoord ‘gluten free’ en filterde op ‘aantal weergaven’. Dit zijn ze.

5. Pedestrian Question – What is Gluten?

Dit vind ik zo’n leuke video. De Amerikaanse televisiepresentator Jimmy Kimmel vraagt mensen op straat: ‘wat is gluten’. Ook al is het filmpje wellicht spottend bedoeld. Het draagt toch bij aan de bewustwording over het glutenvrije dieet. En tsja, die mensen… Ik snap ze niet hoor ;).

4. 100% Natural Banana Pancakes – Gluten Free, Flourless, Low Calorie | FOOD BITES Recipe

Deze video is van Cassey Ho de dame achter de succesvolle sportsite Blogilates. Ik heb nog een aantal maanden fanatiek meegedaan met haar sportvideo’s en dit filmpje over glutenvrije bananenpannenkoekjes kende ik al. Op mijn site missglutenvrij.nl vind je een soortgelijk recept. De banaan pannenkoekjes maak je super snel en zijn 100% glutenvrij.

3. Best Homemade Playdough Recipe

Helaas is bovenstaand recept niet glutenvrij, maar in de beschrijving staat de link naar het glutenvrije recept (vandaar dat deze video dus zo hoog scoort) Check de video hieronder voor het recept zonder gluten.

Ik wist helemaal niet dat je zo makkelijk zelf Playdough kan maken. Leuk om dat zo te zien en fijn dat het glutenvrij kan. Wie heeft dit recept al eens geprobeerd?

2. 🐾#Cheetah Simulator 🐾- Part2 -# Gluten Free games – #iTunes/#Google Play

Blijkbaar zijn er spelmakers die hun spellen uitbrengen onder de naam ‘gluten free games’. Hier snap ik helemaal niks van, wat heeft een spel over cheetahs te maken met de glutenvrije levensstijl. Dit filmpje vind ik totaal niet boeiend, iemand speelt deze game en dat is opgenomen. Hoe deze video aan zoveel views komt, ik heb werkelijk geen idee. Wat mij betreft mag ie uit deze top 5.

1. How to Become Gluten Intolerant (Funny) – Ultra Spiritual Life episode 12 – with JP Sears

Je kent ‘m waarschijnlijk wel, de video waarin JP Sears vertelt hoe je je moet gedragen als je ‘glutenintolerant’ bent. Het filmpjes staat bijna 2 jaar online en is satirisch/grappig bedoeld. JP geeft gluten de schuld van vrijwel alles. Zo zou gluten zelf Ghandi hebben vermoord… Met de meeste views staat JP veruit bovenaan.

En dat zijn ze, de vijf best bekeken glutenvrije video’s van YouTube. Ik vind de video van Jimmy Kimmel het leukste.

Welke video vind jij het leukste?

Lees meer over deze auteur

harmke

Hi, ik ben Harmke, 29 jaar en ik leef sinds ik één jaar oud ben glutenvrij omdat ik coeliakie heb. Ik ben een Bourgondiër in hart en ziel. Van elk eetmoment probeer ik een feestje te maken.