glutenvrije tussendoortjes
lianne

lianne, 01. mei 2017 Allgemein

Glutenvrije tussendoortjes voor op reis

Ik kan me nog goed herinneren dat ik tijdens mijn studie iedere vrijdag en zondag op en neer reisde van Nieuw-Vennep naar Nijmegen, een flink 1,5 uur in de trein. Zo af en toe kwam ik niet helemaal lekker uit met eten en viel ik tijdens de rit zowat om van de honger. Het enige, écht waar, wat er toen aan glutenvrij te krijgen was op het station, was een banaan. Top… Inmiddels is het aanbod gelukkig wel wat groter geworden, maar als je glutenvrij eet, is het handig om altijd zelf een tussendoortje bij je te hebben. Je weet immers maar nooit! Daarom zet ik vandaag 5 lekkere glutenvrije tussendoortjes voor je op een rij!Heb jij zelf nog een recept voor een lekker én glutenvrij tussendoortje? Laat dan vooral een reactie achter onder deze blog!

Glutenvrije evergreens

Harmke van Miss Glutenvrij ging aan de slag met een glutenvrije variant van de bekende Evergreens. Zoals ze zelf zegt: “de koeken zijn erg goed gelukt! Ze zijn stevig, vallen niet uit elkaar en erg lekker van smaak. Niet te zoet, daar houd ik van en ze vullen ook prima.” Ideaal als tussendoortje! Ga naar de site van Harmke voor het recept. 

Glutenvrije evergreens
Glutenvrije evergreens – Miss Glutenvrij

Glutenvrij bananenbrood

Met een geheim ingrediënt geeft Emmelou extra smaak aan haar glutenvrije bananenbrood. Handig als je nog een paar van die (donker)bruine bananen in de schaal hebt liggen en niet zo goed weet wat je ermee aan moet ;-)! Je kunt bananenbrood ook prima in de diepvries bewaren. Haal het ’s ochtends uit de vriezer, stop het in je tas en rond 11 uur is je bananenbrood goed op temperatuur! Klik voor het recept op de titel of op de foto hieronder.

bananenbrood bakers and fakers
bananenbrood – Bakers and Fakers

Chocolade energie reep

Deze chocolade energie reep is lekker smeuïg en ab-so-luut niet droog. Er zit geen geraffineerde suiker in; om de reep te zoeten worden er dadels gebruikt. En het fijne is, dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt, dus het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Ga naar Focus on Foodies voor het recept.

glutenvrije chocolade energie reep
glutenvrije chocolade energie reep – Focus on Foodies

Haverrepen met pindakaas, chocolade en koffie

Een tussendoortje met wel héél lekkere smaakcombinaties. Want zeg eens eerlijk: pindakaas, chocolade en koffie zijn toch smaken die perfect bij elkaar passen? Stories of a Coeliac weet wat lekker is! Je kunt de repen bewaren in een bakje in de koelkast, of in de diepvries. In de diepvries zijn ze natuurlijk wat langer houdbaar.

haverrepen stories of a coeliac
haverrepen – stories of a coeliac

Glutenvrije eierkoeken met haver

Kreeg je ze vroeger ook weleens mee naar school, eierkoeken? Het is een makkelijk tussendoortje, maar glutenvrij zijn standaard eierkoeken helaas niet. Gelukkig kwam Carlijn van Foodless met een recept voor glutenvrije eierkoeken. Ze zijn na het bakken ongeveer een week houdbaar. Handig! Klik op de foto of de titel hierboven voor het recept.

glutenvrije eierkoeken foodless
glutenvrije eierkoeken foodless

Ik hoop dat je lekker aan de slag kunt met deze glutenvrije tussendoortjes en dat ze goed van pas komen als je buiten de deur bent.

Tot gauw!

Liefs, Lianne

Aanbeveling

Lees meer over deze auteur

lianne

Hoi! Ik ben Lianne, 28 jaar oud. Op Focusonfoodies.nl blog ik grotendeels over glutenvrije recepten en gezond eten. Na veel onderzoeken is bij mij de diagnose PDS gesteld. Ik heb geen coeliakie, maar merk dat mijn darmen niet goed reageren op gluten. Daarom is mijn leven toch voornamelijk glutenvrij!